Sığla yağı faydaları

Lüzum kozmetik ürünlerinde gerekse cilt ve saç bakım ürünlerinde doğal ürünleri tercih etmeye çalışanların sıkça kullandığı ürünlerden biri de sığla yağı. Popüler bakım ürünleri ve doğal yağlar içerisinde sık tercih edilen ürünlerden biri olan Sığa Yağı Cilde Faydaları ve Sığla Yağı Saça Faydaları konusunda merak edilenleri haberimizde derledik…

Sığla yağı faydaları

Sığla Yağı Nedir?

Ülkemizde Ege Bölgesi’nde ve özelikle Mersin ile Muğla illeri civarında yetişen sığla ağacından üretilen bir doğal yağ olan sığla yağı tahin rengindedir ve fazlasıyla yapışık bir yapıya sahiptir. Bilhassa ağır kokusu ile dikkat çeken bir yağ olan sığla yağının antik dönemlerde de çoğu kez kullanıldığı söylenmektedir. Yapışık olması nedeniyle cilde bulaştığı süre temizlemesi epeyce zordur. Sığla yağının temizlenmesinde aseton veya kolonya kullanıldığı bilinir.

Sığla Yağı Faydaları nedir?

Kullanımı fazla eski zamana dayanan ve Sığla ağacının reçinelerinin kaynatılıp preslenmesiyle elde edilen Sığla Yağı Faydaları şöyle sıralanabilir:

Yüksek oranda antiseptik özelliğiyle dikkat çeken sığla yağı ciltte oluşan yaraların iyileşmesini hızlandırır.

Sığla yağı faydaları

KİNOA ÇAYI FAYDALARI KİNOA ÇAYI FAYDALARI

Sığla Yağı Cilde Faydaları ile olduğu değin mideye faydaları ile de dikkat çeker. Özellikle gastrit, ülser, reflü gibi mide hastalıklarını yaşayanların çoğu kez tercih ettiği Sığla Yağı Mideye Faydaları açısından sindirim sistemini düzenlemesi ile uyarı çekmektedir.

Sığla yağının antioksidan içeriği epeyce yüksektir bu da sığla yağının pankreas ve meme kanseri gibi hastalıkların riskini azalttığı anlamına gelebilir.

Sığla yağının bir öteki faydası da eklem iltihabı üzerindedir. Sığla yağının eklem iltihabından kaynaklanan ağrıyı azalttığı söylenir.

Sığla yağı solunum sistemini canlandırır ve güçlendirir.

Sığla yağının vücuttaki stres seviyesini minimuma çekmesi ve anksiyete, endişe bozukluğu gibi hastalıklara iyi gelmesi de aşina faydaları içindedir.

Sığla yağı vücudun bağışıklık sistemini günlendirir ve vücudun direncinin artmasını kolaylaştırır.

Sığla yağı ile cilde masaj yapıldığında cildin daha canlı ve dinç göründüğü söylenmektedir.

Sığla yağının zararlı güneş ışınlarının ciltte bıraktığı güneş lekelerinin iyileştirilmesinde de kullanıldığı biliniyor.

Sığla yağı bununla birlikte enfeksiyon ve iltihaplara yan hastalıkların iyileşmesine destek ediyor.

Sığla Yağının Saça Faydaları da epeyce merak edilen konuların aralarında yer alınır. Sığla Yağının Saça Faydaları aralarında en yaygın olanı saç dökülmesine kepek problemine iyi gelmesidir.

Sığla Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Sığla Yağı Cilde Faydalarını sıraladık. Peki fakat Sığla yağını cilde nasıl uygulayacağız? Sığla yağının cilde uygulanması da olukça kolaydır. Pek ancak sığla yağından birkaç damla banyo suyunuza katabilirsiniz. Bu durum stresinizi atmanızı ve rahatlamanızı sağlayacaktır.

Bunun yanında sığla yağını bir makyaj pamuğunun üzerine birkaç damla damlatarak direkt cildinize sürebilirsiniz.

aynı zamanda sığla yağından birkaç damlayı doğrudan doğruya teninize damlatarak masaj yaparak da yayabilirsiniz.

Sığla yağı faydaları

Sığla Yağı Zararları neler?

Sığla yağını kullanırken ölçüyü kaçırmamalısınız. Eğer mide rahatsızlıkları için sığla yağı tüketeceksiniz 2 damlayı geçmeyin. Aksi takdirde midenizde yanma ve kusma ile karşılaşabilirsiniz. Cildiniz için kullanacağınız sığla yağında da ölçüyü iki damla ile sınırlı tutmalısınız aksi takdirde burada da alerjik reaksiyonlar gözlemlenebilir. Dilerseniz cildinizde başta çok eksik bir miktar uygulayarak deneme edebilirsiniz.

Yorum yapın

Geçici Mail pdf kitap indir instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al